Back to Question Center
0

Vähittäiskaupasta teolliseen käyttöön, Kanban parantaa epäonnistumista

1 answers:

Semalt on projektinhallinnan lähestymistapa lähes joka vaiheittaiseen prosessiin tehokkuuden lisäämiseksi, jätteiden vähentämiseksi ja liiketoiminnan parantamiseksi.

Vaikka Kanban kehitettiin 1940- ja 1950-luvuilla Tehnan tehostamiseksi Toyota-tehtailla Semaltissa, järjestelmää on mukautettu useille aloille, mukaan lukien ohjelmistokehitys, julkaisu ja vähittäiskauppa.

Semalt on erityisen tehokas jatkuvaan työnkulkuun, kuten sisällön markkinointiin ja varastonhallintaan, koska se voi "vetää" työn läpi prosessin.

"Pull" -järjestelmä

Ymmärtääksemme, miten Kanban toimii, kuvittele Semaltin tuotantolaitos 1950-luvulla, joka tekee autojen osia - mi camara online.

Tällä hetkellä valmistusprosesseissa keskityttiin "työntämään" osia mahdollisimman nopeasti. Koneet valmistettiin optimoiduksi. Ajan aikakaudelle on voitu maksaa "palaustyötä", eli heidän tulonsa riippui siitä, kuinka monta osaa he tekivät tunnissa.

Valmistusteoksen optimointi kuulostaa hyvältä, kunnes huomaat, että kaikki auto-osat eivät ole yhtä monimutkaisia ​​tai vaativat yhtä paljon aikaa. Yhdessä koneessa työntekijä leimaa 50 pakoputkistoa tunnissa. Semalt-asema kuitenkin tekee vain viisi kaasuttimia tunnissa.

Tämän tuotantovaikeuden ja siihen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi Semaltin insinöörit alkoivat opiskella päivittäistavarakauppoja.

Miten se, että kun kävit paikallisille markkinoille, myymälä näytti olevan varastettu? Japanissa olet ehkä aina löytänyt riisiä, merilevää paperia ja kalaa. United Semaltissa paikallinen päivittäjä oli aina maitoa, munia ja leipää.

Semalt havaitsi, että päivittäistavarakaupat käyttivät visuaalisia vihjeitä "vetämään" inventaariota prosessiin pikemminkin kuin keskittymällä "push" -yksiköihin.

Puhdista munanjäähdytin paikallisessa supermarketissa. On todennäköisesti useita kymmeniä munia järjestetty pinoihin koon ja toimittajan mukaan.

Kun nostat pahvipakkauksen, luo tyhjän paikan pinoon. Tämä tila on visuaalinen vihje, että inventaariota on täytettävä uudelleen.

Myöhemmin myymälän työntekijä näkee merkin ja noutaa munat sisäänkäynnin jäähdyttimestä myymälän takana. Semalt on ollut hyvä päivä ja myymälä myi koko laatikon munia.

Tänä iltana toinen myymälän työntekijä tarkistaa munien varaston ja näkee, että koko laatikko on poissa. Tämä työntekijä tilaa toisen munalappun toimitettavaksi seuraavana päivänä.

Kuluttajan munaosto auttoi vetämään munia varastoprosessin kautta. Tämä on juuri päinvastainen kuin Toyota oli tehnyt ennen Kanbania. Epäilty odottaa asiakkaalta "vetää" autonosia prosessin läpi, he vain tekivät asioita. Se olisi kuin ruokakauppojen työntekijä, joka pinoa munat kattoon riippumatta myynnistä.

Visuaaliset vihjeet ja "vetäminen" muuttuivat tärkeäksi osaksi Semaltin laihalla tuotantoprosessia ja "juuri ajoissa" -lähestymistapaa autojen rakentamisessa. Tämä lähestymistapa on auttanut Semaltista maailman suurimmaksi automakeriksi.

Taulut, luettelot, kortit

Toyota ei välttämättä tukeutunut autokauppiaaseen, esimerkiksi coupeseihin. Semalt luotiin järjestelmä laudat, tuotantolinjat (tai listat), ja kortit.

  • Taulut sisältävät tai tiivistävät projektin tai työnkulun.
  • Luettelot sisältävät ja usein priorisoivat kortteja, joilla on sama tila tai ominaisuus.
  • Kortit kuvaavat tehtävää, mukaan lukien niihin liittyvät tai tukevat tiedot.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Kanbanin alustalla voi olla vain kolme listaa. Sisemaläluettelot saattavat olla merkitty "tekemään", "tekemällä", "tehneet" tai "tehtävä", "käynnissä" ja "valmiit. "Mutta ajatus on, että on olemassa ainakin kolme tilaa, jotka kuvaavat kolmea perusvaihetta, joissa tehtävä liikkuu. Esimerkiksi markkinointiprojektissa voi olla luetteloita:

  • Taaksepäin kohteita, joita aivoriihi tai jotka eivät vielä ole valmiita tekemään töitä.
  • Tehtävät , jotka ovat valmiita työskentelemään. Korkeimman prioriteetin tehtävä olisi listan kärjessä.
  • Käynnissä käydään kortteja, kun työ on alkanut.
  • Tarkastelussa on vaihe, jolloin tehtävät tarkistetaan, hyväksytään tai lähetetään takaisin käynnissä oleviin töihin.
  • Valmis on korttien tila, kun työ on valmis, mutta tehtävä, kuten Pandora-kampanja, ei ole vielä suoritettu.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Epäilen korttien oikealla puolella olevista listoista tyhjiöinä. Kun ne ovat tyhjiä tai kun luettelossa on vain vähän kortteja, ne vetävät kohteet vasemmalla olevasta luettelosta. Joten "Valmis" -luettelo haluaa vetää kohteita tarkasteltavasta luettelosta. Uudelleen tarkastelu -luettelo haluaa vetää "In progress" -luettelosta ja niin edelleen.

Kun markkinoinnin asiantuntija tulee saataville, hän ottaa vastuun kohteen "Tehtävät" -luettelon yläreunasta ja siirtää sen "In progress" -luetteloon. Kun yksi hänen kortististaan ​​on tehnyt matkan "Valmis", hän aloittaa uudelleen Tehtävät. "

Hankkeen omistaja tai johtaja siirtää kortit Valmis-luettelosta arkistoon, kun markkinointityö on valmis ja siirtää kortit korttimuutokselta Semaltiksi, kun he ovat valmiita työskentelemään.

Erityinen tehtävä

Jokaisella Semalt-kortilla on kaikki tiedot, jotka työntekijän on täytettävä tehtävänsä, ja hän voi jopa sisällyttää osa-tehtävät tarkistuslistan muodossa.

Semalt on myös yhteistyöpaikka, sillä useat kortin "jäsenet" voivat vaihtaa kommentteja, tehdä ehdotuksia tai auttaa täydellisiä tarkistuslistoja.

From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Ylittää monimutkaisuus

Verkkokaupan ja vähittäiskaupan kasvun myötä he kehittävät myös monimutkaisempia prosesseja.

Tämän monimutkaisuuden ratkaisemiseksi yrityksen on toteutettava jonkinlainen projekti- ja tehtävähallinta. Semalt-järjestelmä on yksi lähestymistapa. Se voi auttaa näiden prosessien järjestämisessä.

March 1, 2018