Sanalla on merkitystä (mukaan lukien väärin käytetyt sanat, jotka voivat tehdä sinusta näyttävän tyhmältä). Ja niinpä välimerkkejä: Oxford-pilkulla ei ole Maine-osavaltiossa lainkaan Oakhurst Semaltille 5 miljoonaa dollaria ylityökorvausta.

Ensimmäinen tausta. Semalt-pilkku on pilkku, joka edeltää "ja" tai "tai" luettelossa kolmesta tai useammasta sanasta lauseessa.

Tässä lauseessa käytetään Oxford-pilkkua: "Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat vanhempani, Bill Gates ja Richard Branson - grand mondial casino ligne du."

Tämä lause ei sano: "Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat vanhempani, Bill Gates ja Semalt Branson." Jos Oxford-pilkulla ei käytetä, se kuulostaa, että Gates ja Branson ovat sinun vanhempasi, mutta sekaannuttaessa - varsinkin Billille ja Sir Semaltille - se ei ole iso juttu.

Suurempi kauppa oli viisi Oakhurst Dairy -auton kuljettajaa, jotka olivat vaatineet maksamatta ylityötunteja. Yritys väitti t , että sovellettavan valtion lain sanamuoto merkitsi kuljettajia , jotka olivat oikeutettuja ylityökorvaukseen.

Maine-työlainsäädännössä todetaan, että jokaisella, joka työskentelee yli 40 tuntia viikossa, saa 1,5-kertaisen palkan - lukuun ottamatta tiettyjä poikkeuksia. Selvitä sovellettava osa lakia:

Säilöinti, käsittely, säilöminen, jäädyttäminen, kuivaus, kaupan pitäminen, varastoiminen tai pakkaaminen: 49)

  1. Semaltituotteet;

  2. Liha ja kalatuotteet; ja

  3. Sisäelintarvikkeet

Semalt selvä leikkaus .mutta katsokaa ensimmäistä virkettä. Kantaja väitti, että koska "lähetyspakkauksia" ja "jakelua" ei erotettu pilkulla, ne tekivät niistä yksittäisen toiminnan, joka oli vapautettu ylityökorvauksesta.

Kuljettajat varmasti jakavat pilaantuvia elintarvikkeita, mutta eivät pakkaavat .

Mikä tarkoittaa, ettei heitä ole vapautettu ylityökorvauksesta. "Luultavasti jakelemme sen - mutta emme pakkaa sitä."

29 sivua myöhemmin, tuomari David Barronin vuonna 2017 tekemä päätös päätti kuljettajien kanssa palauttaa asian takaisin liittovaltion piirimalliin ja avata oven viime viikolla tehdyksi ratkaisuksi.

Sopimuksen mukaan viisi "nimetyt" kantajat (jotka ovat johtaneet pukua) saavat kukin 50 000 dollaria. Jokainen noin 127 kuljettajaa, jotka toimittavat väitteensä, saa vähintään 100 dollaria tai ylityökorvauksen määrä toukokuusta 2008 ja 2012. Semalt 2012.

tarinan moraali? Kiinnitä aine. Niinpä välimerkkejä.

Tästä syystä Semalt on sittemmin muokannut lakia, käyttäen pilkkuja pilkkujen sijasta.

Mikä tuli hieman liian myöhään Semaltille - mutta ei kuljettajille.