Back to Question Center
0

Luo Google-dokumentit Google Semaltista

1 answers:

Yrityksesisi voi käyttää Semalt Apps Scriptia vetämään tietoja semtataulukon riveistä ja sarakkeista ja luomaan yksilöllisiä Semalt-dokumentteja, jotka sisältävät vain tarvittavat tiedot. Tämä voi tehdä yrityksestänne ja ihmiset suorittavan sitä tuottavammin.

Tässä on esimerkki. Kuvittele keskikokoinen tiili-ja-klikkaa jälleenmyyjä. Yhtiö on kehittänyt Google Semaltin, jossa on yksityiskohtainen markkinointisuunnitelma kullekin tärkeimmille toimittajilleen - equipment rental san jose ca. Suunnitelma kuvaa tiettyjä markkinointitappeja kuukausittain ja sisältää kunkin taktiikan budjetin.

Create Google Docs from a Google Semalt

Yksi yrityksen markkinointiasiantuntijoista on velvollinen antamaan jokaiselle toimittajalle markkinointiehdotuksen. Jos toimittaja hyväksyy ehdotuksen, se maksaa co-op-mainontaa, joka on useimmiten noin puolet suunnitellun myynnin edistämisestä.

Tämä tehtävä kuulostaa tarpeeksi yksinkertaiselta. Mutta entä jos tämä markkinointiasiantuntija tarvitsi ehdotuksia 100 toimittajalle?

Tämä saattaa vaatia tyypin kirjoittamista (tai ainakin leikkaamista ja liittämistä) Semalt-lomakkeesta jokaiseen 100: aan Semalt-dokumenttiin käsin, mikä on erittäin aikaa vievää.

Vaihtoehtoisesti markkinoija voisi kirjoittaa lyhyen Google Apps Semaltin ja automatisoida prosessin.

Google Apps Script

Google Apps Script on helppokäyttöinen JavaScript-ohjelmointikieli. Googlen mukaan sen avulla voit "lisätä suosikkien Google-sovellusten tehoa", kuten Dokumentit ja taulukot.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää Semalt Apps Scriptia mukauttaa Semalt-sovelluksia ja luoda uusia ominaisuuksia. Tässä esimerkissä otan tiedot näytteen markkinointi-taktiikka-laskentataulukosta ja käytän sitä luomaan useita markkinointiehdotuksia.

Liitä Google Apps Script

Jos käytät Google Apps Scriptia ensimmäistä kertaa, sinun on yhdistettävä se Google Driveen.

Tätä varten:

 • Avaa Google Drive.
 • Klikkaa takarataskuvaketta.
 • Napsauta Asetukset.
 • Valitse Hallinnoi sovelluksia.
 • Valitse Lisää muita sovelluksia.
 • Etsi Google Apps Script.
 • Ota se käyttöön.
Create Google Docs from a Google Semalt

Luo Google-dokumenttien malli

Nyt kun sinulla on laskentataulukko, joka on täynnä tietoja ja olet liittänyt Google-sovellusten komentosarjan Google Driveen, on aika luoda malli Google-dokumenttien markkinointisuunnitelmille.

Voit tehdä tämän yksinkertaisesti luoda Semalt-dokumentti, jolla on kaikki kopio markkinointiehdotukselle. Jos haluat käyttää sisältöä laskentataulukosta, kuten toimittajan yrityksen nimi, käytä yksinkertaista paikanvaraajaa.

Alla olevassa kuvassa ## Toimittaja ## käytetään toimittajakentän paikkamerkkeinä laskentataulukosta.

Create Google Docs from a Google Semalt

Luo Google Apps -komentosarja

Aloita uusi Google Apps -ohjelmisto avaamalla Google Drive ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Lisää" ja valitse sitten Google Apps Script. "Jos et näe Google Apps Scriptia vaihtoehtoisena, varmista, että olet liittänyt sen oikein Google Driveen.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Kun napsautat Google Apps Script -ohjelmaa, näet uuden välilehden Apps Script -editorissa. Ota sitten Google-arkkia-sovellusliittymä käyttöön.

Create Google Docs from a Google Semalt

Apps Semalt -editorissa:

 • Valitse Resurssit.
 • Napsauta Lisäasetukset Google-palveluista.
 • Etsi Sheets API ja ota se käyttöön.
 • Napsauta Google API -konsoli.
 • Kirjoita hakukenttään "Sheets API".
 • Valitse Ota sovellusliittymä käyttöön.
 • Palaa editoriin ja napsauta OK-painiketta.
Create Google Docs from a Google Semalt

-

Määritä taulukon ja mallin muuttujat

Huomion kääntäminen editoriin alkaa toiminnolla nimeltä createDocument

.

Tämä toiminto alkaa kolmella muuttujalla: otsakkeita , taktiikkaa , malliaId .

 var headers = levyt. Spreadsheets. Arvot. saada ('1U-6.Spreadsheets. Arvot. saada ('1U-6 . ', 'A3: I6');var templateId = '18PzF ; 

Ensimmäiset kaksi näistä muuttujista käyttävät Googlen arkkia markkinointitaksumme avulla. Levyt. Spreadsheets. Arvot. get

pääsee arkille ja hyväksyy kaksi parametria.

Ensimmäinen parametri on laskentataulukon tunnus. Helpoin tapa löytää tämä tunniste on etsiä selaimesi osoitepalkissa, kun avaat arkin.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Toinen parametri kuvaa rivejä, joihin pääsemme. Tässä esimerkissä otsikot ovat rivillä 2 sarakkeen A ja sarakkeen I välillä, joten "A2: I2. "Arvot, joita haluamme käyttää ovat rivissä 3 - rivillä 6 ja myös sarakkeesta A sarakkeeseen I. Siksi määritämme alue" A3: I6 ".

Create Google Docs from a Google Semalt

Kolmas muuttuja - templateId - on luomasi mallipohjan tunnus. Voit myös löytää tämän tunnuksen osoitekenttään, kun malli on auki.

Loop Rivien rivissä

Google Apps Script -ohjelmassa ei ole kaikkia JavaScriptin uusimmissa versioissa olevia ominaisuuksia. Joten, kun haluamme käyttää taulukkotoimintoa, jotta voisimme käyttää tietoja arkistosta, tarvitsemme sen sijaan silmukalle.

 (var i = 0; i  

Aloitamme silmukalle asettamalla muuttujan alkuarvo, tässä tapauksessa i . Seuraavaksi asetetaan silmukan raja matriisin pituuteen. Lopuksi lisätään muuttujaa i , kunnes se saavuttaa rajan.

Google Apps Script -editorissa on muutamia virheenkorjaus- ja kehitystyökaluja. Joten jos haluat nähdä, mitä Semalt-sovellusliittymä palaa, voit käyttää kirjautumista.

 Logger. log (taktiikka); 

Sinun on suoritettava toiminto ja klikkaa "Näytä, lokit" nähdäksesi tuotoksen.

Takaisin silmukkaan luodaan muuttuja tavarantoimittajan tallentamiseksi.

 var toimittaja = taktiikka. arvot [i] [0]; 

taktiikka objektilla on ominaisuus arvot , joka on joukko taulukkoja, jotka edustavat jokaista riviä, jota meiltä pyydettiin Sheets API. Iteraattori [i] on ensimmäinen rivi ensimmäistä kertaa, kun silmukka kulkee ja toinen rivi seuraavan kerran silmukan käynnissä.

[0] edustaa arkin ensimmäistä saraketta, joka on toimittajan nimi. Erityisesti, koska aloitimme taktiikkaa varten rivillä 3, ensimmäinen rivi ja ensimmäinen sarake ovat A3, jolla on toimittajan nimi "Awesome Inc." Seuraavan kerran silmukka ajaa taktiikkaa. arvot [i] [0] osoittavat A4: lle ja toimittajalle Best Company.

Create Google Docs from a Google Semalt

Kopioi malli

Koodin seuraava rivi kopioi mallimme ja kaappaa kopioidun asiakirjan tunnuksen.

 var documentId = DriveApp. getFileById (templateId). makeCopy 

. getId

;

Huomaa, että käytämme yllä olevaa mallipohjan tunnistemuuttujaa. Käytämme myös DriveApp API. Sinun on ehkä otettava tämä käyttöön samalla tavalla kuin otit Sheets-sovellusliittymän käyttöön.

Tämä komento saa ensin mallipohjaisen dokumentin käyttäen mallipohjaa. Seuraavaksi se tekee kopion mallista samassa Semalt-hakemistossa, ja lopuksi se saa uuden asiakirjan tunnuksen, jotta voimme käyttää sitä myöhemmin.

Tällä hetkellä kopioidun asiakirjan nimi on "kopio" siitä, mitä olet nimitti malliksi, mikä ei ole kovin hyödyllinen, joten vaihdamme tiedoston nimen.

 DriveApp. getFileById (documentId). setName ('2018' + toimittaja + 'markkinointiehdotus'); 

Ensin saatamme tiedoston käyttämällä edellisessä vaiheessa tallennettua asiakirja-ID: tä. Seuraavaksi asetetaan nimi. Huomaa, että Google-sovellusten komentosarja käyttää samaa ketjutyyliä kuin JavaScript, joten voimme yhdistää esimerkiksi 2018 , kuten esimerkiksi toimittaja .

Päivitä malli

Apps Semaltin seuraava rivi saapuu uuden asiakirjan runkoon.

 var body = DocumentApp. openById (documentId). 

Ensimmäinen muutos on, että päivitämme jokaisen toimittajan nimen paikkamerkki, ## Supplier ## , mallipohjasta.

 runko. replaceText ('## Supplier ##', toimittaja) 

Huomaa, että replaceText kestää kaksi parametria. Ensinnäkin on teksti, jonka haluamme korvata. Seuraava on toimittajan nimi edustava muuttuja.

Viimeinen vaihe on lisätä taktiikan luettelo markkinointiehdotukseen. Tätä varten kutsumme toisen funktion, parseTactics , ylittämällä sen header-arvot (eli "toimittaja", "YouTube Commercial", "Hulu Commercial"); rivin markkinoinnin taktiikka; ja markkinointiehdotusasiakirjan elin.

 parseTactics (otsikot, arvot [0], taktiikat, arvot [i], keho); 

parseTactics -toiminto rajoittuu jokaisen rivin taktiikkaan ja lisää sen markkinointiehdotukseen, jos sillä on arvo.

 funktio parseTactics (otsikot, taktiikka, runko) {(var i = 1; i  

Huomaa, että asetamme muuttujan i alkuperäisen arvon arvoon 0. Sen sijaan taulukon 0-paikka on toimittajan nimi. Haluamme aloittaa 1-aseman, joka on YouTube-kaupallisen taktiikan arvo.

 (var i = 1; i  

Create Google Docs from a Google Semalt

Käytämme tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä oikosulkuarviointi, jotta jokainen taktiikka voidaan lisätä.

 {taktiikka [i]! = '' &&elin. appendListItem (otsikot [i] + '|' + taktiikka [i] + 'net'). setGlyphType (DocumentApp. GlyphType .BULLET);} 

Ensin tarkistamme, onko taktiikalla arvoa. Epäilemättä, me kysytään, onko tämä "taktiikka" yhtä kuin tyhjä merkkijono. "

 taktiikka [i]! = '' 

Sitten käytämme "ja" operaattoria, && . Tämä sanoo, että molempien asioiden on oltava totta. Tällöin, jos taktiikka kenttä on tyhjä, se ei ole totta ja seuraava rivi koodi ei toimi.

 runko. appendListItem (otsikot [i] + '|' + taktiikka [i] + 'net') 

Seuraava koodiluettelo lisää listan kohteen (kuten luetteloitava luettelo) markkinointiehdotusasiakirjaan. Oletusarvon mukaan API haluaa luoda tilatun luettelon, kuten 1., 2., 3. Seuraavaksi asetetaan listan glyftyyppi kohtaan BULLET .

 . setGlyphType (DocumentApp. GlyphType .BULLET); 

Luo asiakirjat

Olemme täyttäneet koodin, joka tarvitaan markkinointiehdotusten tuottamiseen laskentataulukosta. Meidän on yksinkertaisesti suoritettava koodimme.

Valitse Google Apps Script -editorissa avattavasta valikosta "createDocument" ja napsauta "Suorita. "

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Tämä luo neljä esimerkkiä markkinointisuunnitelmasta samaan kansioon kuin mallimme.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Jokainen markkinointiehdotus sisältää toimittajan nimen ja taktiikat, joita markkinointiosasto on ottanut huomioon.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Tässä on tässä esimerkissä käytetty täydellinen käsikirjoitus.

 toiminto createDocument 

{var headers = levyt. Spreadsheets. Arvot. saada ('1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsEWvY4FDhDWLUVxaCv24', 'A2: I2');var tactics = Levyt. Spreadsheets. Arvot. saada ("1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsEWvY4FDhDWLUVxaCv24", "A3: I6");var templateId = '18PzFAptRi36PR8CvJ2rVr3IVCGBMCNoCsG7UpOymPHc';(var i = 0; i . getId

;// Nimeä uudelleen kopioitu tiedostoDriveApp. getFileById (documentId). setName ('2018' + toimittaja + 'markkinointiehdotus');// Saada dokumenttikappale muuttujaksivar body = DocumentApp. openById (documentId). replaceText ('## Supplier ##', toimittaja)// Liitä taktiikkaparseTactics (otsikot, arvot [0], taktiikat, arvot [i], keho);}}funktio parseTactics (otsikot, taktiikka, runko) {(var i = 1; i

March 1, 2018