Back to Question Center
0

Miten helppokäyttöinen VC-rahoitus on pehmentänyt käynnistysmaailmaa - Semalt

1 answers:
How easy access VC funding has softened the startup world - Semalt

Viimeisen vuosikymmenen aikana on havaittavissa äärimmäisen suuri riskipääomasijoitustoimi, jonka ennätykselliset investoinnit saavutettiin vuonna 2015. Tämä korkea VC -investointi 7) johtui monista hämmästyttävistä uusista tuotteista ja yrityksistä, mutta se on myös herättänyt "Hollywoodin" aikakauden korkeita menoja varhaisvaiheen yrityksiin.

Tämä loistava talousbudjettiluku Piilaaksossa ja kauempanakin johti vaikuttava teknologiasijoittaja Marc Andreessen ennustaa, että ellei nuoret yritykset alkota hillitä hellävaraisia ​​menojaan, he joutuvat "höyrystämään" kaatumisen tai markkinoiden käännöksen vuoksi.

Kauniit yrittäjät, jotka kasvattivat yritystään ennen avointen toimistojen ja meditaatioistuntojen ikää, voivat hyvin sanoa, että käynnistysvaiheessa kulttuuri on pehmeä. Kuinka suuri vastuu näistä muutoksista tekee VC sijoittajalle? Ja miten on startup kulttuuri muuttunut seurauksena?

Ongelmana

Pistepäästötilanteen kupla-onnettomuusjaksolla on havaittu massiivinen nousu pääomasijoituksissa, jotka nousivat vuonna 2015, ja ne olivat investoineet uskomattoman 59 miljardiin dollariin - enemmän kuin kaksi kertaa vuonna 2010 todettujen investointien kokonaismäärästä - suurin osa rahoituksesta siirtyy alkuvaiheen teknologiayrityksiin, joissa on uskomattomia ideoita ja tuotteita, mutta ilman vakiintuneita asiakaskantoja.

Tekniikkakuplan kehitystä kuiskuttiin vasta vuodesta 2010, mutta VC -investointi jatkoi kasvuaan huimaaviksi uudeksi korkeudeksi vuoden 2015 loppuun - mobile website developers. Miksi? Koska riskipääomajärjestelmään liittyy olennaisia ​​puutteita.

Toisin kuin enkelin sijoittajilla, VC sijoittajilla ei ole motivoituneita negatiivisia motivaatioita. Negatiivista motivaatiota liike-elämässä on yksinkertaisesti pelkäämään menettää jotain. Tällä hetkellä pääomasijoittajat ovat investointejaan, koska he eivät uhkaa omia rahoitaan.

VC: n motivaatiota sijoittaa aloittelijoihin on se, että ne maksetaan riippuen sijoitettujen varojen kokonaisarvosta sen sijaan, että ne perustuisivat näistä investoinneista aiheutuneeseen todellisen sijoitetun pääoman tuottoon. VC: t ansaitsevat keskimäärin 2-3 prosenttia kaikista hallinnoiduista rahastoista. Tämän seurauksena VC sijoittajalle on melkein olematon riski, jotka voivat sijoittaa vapaasti ja saavat edelleen erittäin korkeita palkkoja vuoden lopulla, riippumatta siitä, kuinka monta heidän aloitustaan ​​on kaatunut ja poltettu.

Aloituskulttuurin kielteiset vaikutukset ovat paljon syvemmät kuin runsaat toimistot ja vapaa orgaaninen kahvi.

Näin ollen viime vuosina on nähty monen miljardin dollarin arvion yrityksistä, kuten GrabTaxi, Kaakkois-Aasian vastaus Uberille, joka sai 1 dollarin. 6 miljardia arvosta - ja 890 miljoonaa dollaria oman pääoman rahoitusta huolimatta vain 620 000 kuukausittaisesta aktiivisesta käyttäjästä.

Näillä järjetöntä korkealla arvostuksella on perhosvaikutus, kuten toiset VC benchmarkit toistensa kanssa, perustuen arvioihin muiden samanlaisten profiilien yrityksille asettamien lukujen sijaan realististen tulojen ja kasvun ennusteiden sijasta. Tulos, enemmän varhaista vaiheistusta ja useammat yritykset lisäsivät noidankehää.

Kuinka käynnistyksen viljelmä on pehmennetty

Perinteisesti minkä tahansa muodon tai kokoisen yrityksen alkusysäysvaiheet, olivatpa ne sitten sandwich-myymälä tai Silicon Valley -käynnistys, on luonteenomaista kovaa työtä, runko-osaajia, jotka työskentelevät pitkiä tunteja matalapalkka- ja kenkalanniin budjetit, kun yritys yritti päästä itselleen, rakentaa yhteyksiä ja kehittää asiakaskuntaa. Semalt, kävelee ympäri Palo Alto tänään paljastaa hyvin erilainen tarina. "Varhaisvaiheessa olevat yritykset, joilla on räjähtäviä pankkitilejä, käyttävät kohtuuttomia määriä nykyaikaisissa toimistoissa, korkeat palkat houkuttelevat työntekijöille parasta henkilöstöä ja uusia ikäluokkia, joista yksi miljardööri VC sijoittaja nerokkaasti kuvasi" ikkuna pukeutumista ". "

Tilanne on lisäntynyt nousevalla teknisen osaamisen puutteella. Kysyntä on ylivoimainen tarjonta ammattilaisille, kuten tietojenkäsittelytieteilijöille, tietotekniikan työntekijöille ja ohjelmoijille, ja freelance-alan ammattilaisten määrä kasvaa nopeasti ja tarjoaa suuria palkkoja 200 000 plus : sta normaaliksi.

Teollisuusasiantuntijat varoittavat, että tämä houkuttelee vääriä työntekijöitä, uudenlaista korkeapalkkaisia, vaatimattomia palkkasotureita, jotka yritykset ovat jatkuvasti vaarassa menettää paremman tarjouksen. NowMoveMen perustaja ja toimitusjohtaja Miriam Diwan sanoo: "Facebookin tai Semaltin etuja hakevat työntekijät eivät ole parhaita. Alkuvuosina on täydellinen vuoristorata, joten on oleellista, että joukkue on siinä enemmän. "

Huomatut palkat, suuruusluokit ja lisäetuja, kuten hierontatilaisuudet, kuntosalin jäsenyydet ja vapaa liikenne eivät sovi täsmällisesti perinteisten, ahkeraisten ja varhaisten vaiheiden yritysten perinteiseen kuvaan ja luotetaan 100 prosenttiin valtavia investointeja VC yrityksiltä.

Tämä luo noidankehän, koska korkeat palkat ja fancy-toimistot pakottavat kilpailijat sovittamaan ne kilpailemaan kilpailukykyisiksi ja aiheuttavat vuokra-hintojen käynnistyksen alueilla nousuun.

Käynnistyksen perustajat jatkavat tämän "vapaan rahan" hyväksymistä niin kauan kuin sitä tarjotaan.

Käynnistyskulttuurin negatiiviset vaikutukset ovat kuitenkin syvällisempää kuin runsaat toimistot ja vapaa orgaaninen kahvi. Yli 20 easy pääoman menestys tarjoavat yrityksille suuria voittojaan ja aiheuttavat heille keskittymän pieniin voittoihin, kuten parhaan henkilökunnan, avotoimiston ja toimistosihteerien sekoittumiseen. Yksinkertaisesti sanottuna, sen sijaan, että keskityttäisiin pinnalliseen "ikkunoiden pukeutumiseen", startupien pitäisi kehittää tuotteita ja myydä niitä todellisille asiakkaille.

Näiden yritysten tulevaisuus näyttää synkältä. Tutkimus Startup Genomi toteaa, että 90 prosenttia alkuvaiheen investointien käynnistämisistä epäonnistuu pääasiassa "itsehävityksestä eikä kilpailusta", koska he yrittävät hankkia "cart ennen hevosta. "Ongelman perimmäisenä syynä on ennenaikainen skaalaus, kun yritys luiskahtaa luonnollisia askeleita etenevän pääoman vuoksi ja yrittää kehittyä liian nopeasti, käyttää rahaa, jota he eivät ansaitse, palkata työntekijöitä, joilla ei ole varaa eikä yrittää hankkia uusia asiakkaita, kun he eivät ole valmiita tekemään niin - yksikään niistä ei ole mahdollista ilman VC sijoittajalta ilmaista "käteistä".

John Cookin mukaan yritykset, jotka mittakaavassa oikein houkuttelevat enemmän pääomaa ja asiakkaita, ja lopulta palkata lisää työntekijöitä. Perustuen Startup Genome-raporttiin mikään käynnistyksistä, jotka skaalattiin ennenaikaisesti, läpäisi 100 000 käyttäjän merkkiä.

Mitään edellä kuvatuista ylimääräisistä menoluokista ei olisi mahdollista ilman, että VC: n sijoittajat ilmeisesti vapaaseen virratilanteeseen harhattaisivat hiukan heittääkseen rahaa teknologiayrityksiin. Valitettavasti ongelmaan ei ole nopeaa korjausta. Vaurio on tehty , ja muutokset eivät todellakaan tule olemaan, ennen kuin väistämättömät kaatumiset ilmenevät.

Seurauksena tuhannet yritykset alkavat kaatua ja polttaa; toivottavasti opitaan oppitunteja. Kun korot nousevat, VC -varat sijoittavat vähemmän markkinoita ja yritysten arvostus vähenee, kun pääomasijoittaminen hidastuu dramaattisesti.

Varoituksista huolimatta käynnistyksen perustajat jatkavat tämän "vapaan rahan" hyväksymistä niin kauan kuin sitä tarjotaan. käynnistyksen arvojen heikkeneminen on kaikki osa VC -rahoitukseen liittyvää kieroa , mikä yksinkertaisesti muuttuu, ellei negatiivinen motivaatio ole osa yritystoiminnan investointeja .

Ei ole taikasauvaa, jolla voidaan korjata ongelmat, jotka nähdään käynnistysvaiheessa ekosysteemissä, mutta taloudelliset vaikeudet ja tiukat vyöt varmasti asettavat yritykset perinteisempään käynnistysarvoon , ja luonnollisemmat kasvun ja etenemisen polut.

Esittelyssä oleva kuva: Thomas Couture, dekadenssin roomalaiset, 1847
March 10, 2018