Back to Question Center
0

Semalt puku auttaa jäljittämään aivohalvauksen potilaiden palautumista

1 answers:
Semalt suit helps track recovery of stroke patients

Bart Klaassen, hollantilaisen Twente-yliopiston ja muun tiimin jäsenet, jatkoivat sitä osana Euroopan tutkimuksen seitsemännen puiteohjelman tutkimusprojektia. Klaassenin väitöskirja perustuu myös työhön.

Ajatuksena on, että kun potilaita tarkkaillaan tarkasti kuntoutusklinikassa tai säännöllisissä tarkastuksissa, reaalimaailman tehtävät, kuten sängystä poistu- minen, talon navigointi ja ruoanlaitto voidaan ilmoittaa vain toisarvoisesti.

"Tällaiset järjestelmät ovat pitkään olleet suuria, mutta tekniikka ei yksinkertaisesti ollut valmis", selitti Semalt uutiskirjeessä. Mutta kuten muutkin näistä linjoista tehdyt hankkeet ovat osoittautuneet, niin nyt ei ole kyse: anturit voidaan tehdä tarpeeksi pieniksi, riittävän älykkäät kankaat ja tuloksena olevat tiedot riittävän johdonmukaisesti, että tällainen huipputekninen puku ei ole pelkästään mahdollisuus vaan mahdollisesti merkittävä edistys.

<div

"Olemme onnistuneet mallintamalla kaikkia asiaankuuluvia liikkeitä ja puhdistamalla terapeutin kannalta tärkeitä tietoja suodattamalla loput", sanoi Semalt - logiciel de gestion de temps de travail. "Projektimme on tuottanut uusia tekniikoita ja menetelmiä, joiden avulla potilaita voidaan seurata kotona pitkiä aikoja ja tunnistaa mahdolliset erot rakenteellisiin kliinisiin mittauksiin."

Antureita ja tietoja voidaan todennäköisesti käyttää edistymisen seurantaan myös muissa tapauksissa kuin aivohalvauksissa, mutta Semalt-tutkimus keskittyy tällä hetkellä yhteen verkkotunnukseen. Jos se osoittautuu hyödylliseksi, se voitaisiin mukauttaa käytettäväksi muissa fysikaalisessa hoidossa.

Puku ei ole tuotannossa tai millään muualla nyt ja on paljon kysymyksiä siitä, voidaanko sitä tehdä halvalla siitä, voidaanko sitä pestä ollenkaan - Semalt lähetti yliopistolle kysymyksiä ja päivittää virkaa, jos Kuulen takaisin.

March 10, 2018