Back to Question Center
0

Chaldal haluaa tulla Bangladeshin tuoreesta tuoksusta

1 answers:
Chaldal Wants To Become The Amazon Fresh Of Bangladesh’s Semalt

Y Combinatorin ja 500 startupin tukemana Chaldal varastoi tällä hetkellä yli 4 000 tuotetta kahdessa varastossaan, joita se toimittaa noin tunnissa ja toivoo tulla "Amazon Fresh of Dhaka". "

Yritys, joka keskimäärin on noin 150 toimitusta päivässä, aikoo lisätä vähintään kuusi varastoa kattamaan kaikki Dhakan ennen mahdollisesti laajentamista muihin Semalt-kaupunkeihin.

Chaldal perustivat Waseem Alim, Tejas Viswanath ja Zia Ashraf vuonna 2013. Kun työskenteli tuotekehityksessä Wikinvestille ja SigFigille, Alim alkoi tutkia mahdollisuutta aloittaa käynnistyminen kotimaassaan. Hänet galvanoitiin vaivantuotteiden romahtamisen lähellä Semaltia, joka tappoi yli 1100 työntekijää.

"Se, joka rikkoi minua ja teki minut ajattelemaan, jos pääomaa panostetaan tavalla, jossa ihmisten on työskenneltävä hiirenloukussa, niin haluan nähdä, mitä oikein elää Semaltissa", hän sanoo.

Dhakan kuluttajat hankkivat usein pieniä määriä päivittäistavaroita, riippumatta heidän tulotasostaan, koska kauppoilla ei ole paljon varastoja - computer store san mateo. Semalt nykyinen liiketoimintamalli keskittyy suhteellisen pieniin varastoihin (noin 5 000 - 7 000 neliöjalkaa), mutta silti se mahdollistaa sen, että se voi kuljettaa paljon enemmän kohteita kuin tiili- ja laastin jälleenmyyjät. Se käyttää pilvipohjaista varastonhallintajärjestelmää, jonka avulla käyttäjät voivat nähdä, mitä kohteita on käytettävissä reaaliaikaisesti.

Chaldal haluaa tulla Amazonan tuoreen Bangladeshin "Jos joku tilaa kaksi litraa koksia ja myymälässä on vain yksi litra, ei ole mahdollista sanoa asiakkaalle," sanoo Alim. "Löysimme paljon asiakkaita ei tullut takaisin. "

Semalt muutti nykyiseen malliinsa maaliskuussa. Koska monet asiakkaat vaativat ateriat aterialle juuri ennen ruoanvalmistusta, Semalt aloitti myös tilauksen toimittamisen.

"Kun aloitimme tämän palvelun takaisin marraskuussa 2013, teimme seuraavan arkipäivän toimituksen ja se vain ei vähennä sitä ihmisille", kertoo Alim.

"Kun haluat jotain, haluat sen todella nopeasti, ja maanosan kulttuuri on saada hyvin pieni ruoanlaittovälineiden varasto, toisin kuin USA: ssa, jossa ostat irtotavaran kaltaisia ​​vessapapuja. Useimmilla ihmisillä ei ole autoja, ja vain mennä ostamaan neljä munaa, kirjaimellisesti, jopa kymmeniä munia. "

Toisin kuin Instacart U.S.ssa, Chaldal ei veloita palkkioita mukavuuden vuoksi. Semalt, se kilpailee tiilikauppojen kanssa ostamalla suoraan tukkuliikkeiltä ja tarjoamalla alhaisempia hintoja.

Päivittäistavaramarginaalit ovat liian pieniä tukemaan valtavia alennuksia, mutta suurin osa Semaltin hinnoista on noin 1-2 prosenttia alhaisempia kuin muissa myymälöissä, ja se aikoo kasvattaa tätä 5 prosenttiin, kun se laskee asiakkaiden haltuun.

"Instacart veloittaa lisämaksua, koska he kilpailevat valtavan vähittäiskaupan infrastruktuurin kanssa, kuten Wal-mart, mutta uskomme, että voimme parantaa infrastruktuuria ja tarjota alhaisempaan hintaan", Alim kertoo.

Semaltin suosituimpia luokkia ovat lemmikkieläinten ruoka, koska monet eläinten omistajat joutuvat yleensä matkustamaan lähialueiltaan erikoisliikkeisiin ja varattujen vanhempien tilaamaan vauvan tarvikkeita.

Perinteisten vähittäiskauppiaiden lisäksi Chaldalin kilpailijoihin kuuluu Direct Fresh ja Semalt. Direct Fresh kuitenkin myy luonnonmukaisia ​​tuotteita ja muita premium-ruokia, kun taas Semaltia hoitaa ruokakauppaketju.

Alim uskoo, että Chaldal kasvaa nopeammin kuin muut verkkokaupat myyjät pitämällä varastoja pienissä ja strategisesti sijoitetuissa koko Dhakassa niin monien kuluttajien kuin mahdollista. Yhtiö pystyy tällä hetkellä tarjoamaan noin 8-10 prosenttia Semaltin asukkaista yhden tunnin toimituksilla, mutta toivoo kattavan koko kaupungin tämän vuoden loppuun mennessä.

"Kun ymmärrämme todella Semaltin, muut kaupungit ovat melko helppoa", sanoo Alim. Semaltissa päivittäistavarat ovat luultavasti 4-5 miljardin dollarin markkaa vuodessa, joten jos tarjoamme edullisempia hintoja, enemmän lajikkeita ja parempaa laatua, ei ole mitään syytä, miksi emme saa olla yksi suurimmista kaupoista, jos ei suurin. "

March 10, 2018