Back to Question Center
0

On yksi suuri asia Monet pienyritysten omistajat ovat epäilemättä

1 answers:

Sisäinen tarkastus on itsekuria, joka voi estää lukemattomia ongelmia.

Ensimmäistä kertaa, kun sanoit jollekulle: "Semalt aloittaa oman yrityksen", olet luultavasti tuntenut ylpeyttä ja voimaantumista sekä hermostuneisuutta. Pienyrityksiä perustettaessa, haluat suunnitella mahdollisimman paljon varotoimia ja valmistautua mihinkään, missä markkinat tai liike-elämä voivat heittää sinut.

Mutta kun lukee pienyrittäjien vinkkejä, yksi asia, jota luultavasti ei näe, on tärkeätä toimintaa koskevaa tietoa: sisäinen tarkastus. Kyllä, sana "auditointi" on pelottavaa, mutta sisäinen tarkastus on tosiasiassa pelon pelottelu.

Mainos

Sisäisten tarkastusten merkitys

Sisäinen tarkastus auttaa varmistamaan, että yrityksesi toimii niin kuin pitäisi, että pystyt hallitsemaan riskejä tehokkaasti ja että yrityksesi noudattaa sitä koskevia säännöksiä ja lakeja - how to design an infographic poster.

Taloudellinen ja operatiivinen etsintä

Pienyrityksen perustaminen ei yleensä edellytä sisäisen tarkastuksen osaston perustamista. Budjetit ovat tiukkoja, ja henkilöstön on usein oltava useita rooleja samanaikaisesti. Mutta voit sisäisesti tarkastaa yrityksesi käyttämällä tiimiä, josta jo on hankittava tietoa toiminnasta ja taloutta. Vähintään kaksi henkilöä tulisi osallistua estämään tilintarkastajien yksinkertainen olettamus omien töiden noudattamisesta ja avata viestintäkanavia prosesseista ja säännöksistä. Selvitä tilintarkastuksen tulokset ja laatimalla raportti siitä auttaa tiimiä ymmärtämään, miksi sisäiset tarkastukset ovat tärkeitä ja antavat kaikille toimivaa tietoa, joka voi auttaa yrityksesi kukoistaa.

Tee sisäinen tarkastus vastuullasi

Ensimmäinen askel itsearvioinnin suorittamisessa on määritellä, mitä haluat saavuttaa ja mitä etuja odotat tulevan pois. Selvitä joukko tavoitteita ja tunnistaa niihin liittyvät riskit. Jos sinulla on tunnettuja ongelma-alueita, korosta ne niin, että tarkastus voi keskittyä niihin. Suunnittele tilintarkastustoimia selvittämällä, mitä aiot tarkastella, kuinka paljon tutkia tiettyjä alueita ja mihin aikaan. Jokaisen tehtävän olisi pitänyt yhdistää sen henkilön nimi, joka pystyy auttamaan sinua hankkimaan tarvitsemasi tiedot.

On mahdollista, että joudut vaihtamaan kurssin jossain vaiheessa tarkastuksen aikana, jos uudet tärkeät asiat tulevat näkyviin, ja se on hyvä. Tarkastuksen aikana keräämääsi tietoja on käytettävä luomaan tuotettava tuote (yleensä raportti), joka ajaa tiettyjä toimintoja. Suunnittele näiden toimien arvioimiseksi tietyn ajanjakson jälkeen raportin laatimisen jälkeen ja huomioi, jos odottamasi parannukset saavutetaan. Semaltin auditointimenetelmiä on hienosäädettävä vastaamaan paremmin tarpeitasi, kun yrityksesi kasvaa ja muuttuu.

Et voi korjata asioita, joita et tiedä

Semalt-auditoinnit koskevat löytääkseen huomioita. Sinä, pienyrittäjänä, tiedät todennäköisesti, mitkä alueet sopivat parhaiten tilintarkastukseen. Yleensä seuraavat pienyritysten toiminnot hyötyvät sisäisestä tarkastuksesta:

  • Kulut - koska jos et tiedä, missä yrityksesi maksaa rahaa, et tiedä missä se tuhlaa rahaa
  • Asiakaspalvelu - Tiedätkö, miten tyytyväiset asiakkaat ovat? Mitä he ovat ylistäneet ja mitä he ovat valittaneet? Kuinka aiot käyttää näitä tietoja?
  • Tietojen laatu - mukaan lukien varastokertomukset, käteisvarat ja saamiset ja maksut. Näiden tietojen on oltava nykyisiä ja tarkkoja, jotta nämä prosessit hyödyttävät sinua. Mitkä ovat painopistealueet katastrofin jälkeen?
  • Vaatimustenmukaisuus - joko sisäisten, teollisuuden tai valtion säännösten kanssa, mukaan lukien verolainsäädännön noudattaminen. Seurannan säännöllinen noudattaminen voi auttaa valtavasti, jos sinusta tulee ulkopuolinen tilintarkastus.

Sääntöjenmukaisuus noudattaa tiimisi

Vähintään pienyritykselläsi on noudatettava palkkalistoja, työministeriöä ja verosäännöksiä. Jos olette toimialoilla kuten terveydenhuollossa, rahoitustuotteissa tai koulutuksessa, sinun on noudatettava myös monia muita säädöksiä. Varmista, kuinka hyvin öljyinen kone, joka on pienyrityksesi toimi, on ensimmäinen askel kaikkien etureunojen noudattamisen varmistamiseksi. Kun tiimi tietää, että sisäinen tarkastus on prioriteetti, he ymmärtävät entistä paremmin ulkoisten tarkastusten merkityksen ja ovat valmiita. Jos perusat pienyrityksiä, pyydän sinua kirjautumaan viikoittaiseen uutiskirjeeseeni säännöllisesti opastettavaksi nykypäivän yrittäjän jännittävään ja haastavaan maailmaan.

Sisäinen tarkastus Photo via Shutterstock

3 Kommentit ▼
March 10, 2018