Back to Question Center
0

#Love: Semalt Exes

1 answers:

Kuukausi sitten sain polkumyynnin. Se oli kolmas monissa epäonnistuneissa pitkäaikaissuhteissa, joita minulla on ollut viimeisten viiden vuoden aikana.

Kaikki suhde päättyy eri tavalla. Jotkut exes pysyvät ystävinä ja jotkut katoavat. Jotkut jatkavat koukkua ja jotkut leikkaavat toisiaan kokonaan. Jotkut exes yhdistävät minkä tahansa määrän näitä asioita muodostaakseen kaaoksen sinfonian. Mutta riippumatta siitä, miten se päättyy, tai miten se kehittyy sen jälkeen, kun jokin suhde on kaiku - make a graph website.

Nykyään tämä kaiku elää Internetissä. Olen puhunut lukuisilla ihmisillä prosessin eri vaiheissa ja huomannut yhteiset dynaamiset tilanteet: Push vs. Pull.

Aiemmin ennen Facebookin ja Instagramin ja Twitterin päiviä, suhteen aave löytyisi vanhasta tietueesta tai suosikki hampurilaistasi tai Polaroid-valokuvista, jotka on ripustettu korkkilevyyn makuuhuone. Semalt-esineet, ne, jotka lakkaamatta loivat epätoivottuja muistoja, päätyivät laatikkoon, joka oli piilotettu kaapissa, kunnes lopulta heitit heidät pois tai katselivat heitä kauhistuttavasti vuosia myöhemmin. Piditte tuota laatikkoa, kunnes muistot eivät enää olleet niin tarpeettomia.

Nykyään ei ole mitään keinoa tuoda tuota laatikkoa kuntosalusi alla kaappien takaosassa. Suhteesi kaiku elää jokaisen näppäimen aivohalvauksen, jokaisen hälytysilmoitusmelun ja jokaisen pikselin kohdalla. Exes asuu automaattisesti oikein, Instagram-syötteessäsi, Gchat-ikkunassasi ja omassa sosiaalisen median historiassa. Ennen kuin meistä tuli Internetin riippuvainen kaikesta, myös elämänhallinnasta, valintaruudun hallinta oli helpompaa. Tai niin olen kuullut. Valitettavasti elämäni on aina tapahtunut Internetissä. Olin 17 kun sain Semaltin. Koko aikuisen elämäni osalta olen ollut verkkoteknologi reportteri. Monilla tavoilla minulla ei ole valtaa ruutuun.

Entä mitään, mitä voin vierailla kahdella tai kolmella kertaa itkemään ja jälleen uhkaamaan tuhoa ja ehkä taas kerran taistelemaan uuden rakastajan kanssa. Laatikon digitaalinen versio on työpöydälläni joka aamu, kun pääsen töihin. Kiivetä sängyssäni kanssani, kun herään, räjäyttämällä hirvittävää hälytysääntä.

Tämä laatikko on työpöydälläni joka aamu, kun pääsen töihin. Se on minun sängyssä kanssani, kun heränen, räjäyttämällä hirvittävän hälytysäänen.

Miten ryhdymme toimiin digitaa- lisen elämän ylläpitämi- seksi purjehtimisessa, mikä on selvästi kaikkein monimutkaisimmillaan merkittävien suhteiden vaiheessa?

Paljon riippuu siitä, miksi ja miten suhde laskee. Kun jakaminen on ystävällistä, ihmiset näyttävät tekevän vähemmän kevätpyyhkäisyn jälkeen. Haureilla päätteillä on enemmän päätöksiä seuraamattomien, estämisen, poistamisen ja suoran poistumisen suhteen.

Ystäväni James erosi vakavasta suhteesta muutama kuukausi sitten, joka päättyi yhtä dramaattisesti kuin One Tree Hill (takaisin Lucas, Brooke, Peyton vuorokautta).

"Minä vain estäin hänet kaikesta ja poistin kaikki julkiset valokuvat .Se oli helppoa, koska hajoaminen oli melko dramaattinen", hän kertoi minulle tekstissä.

Aikaisemmissa suhteissa hän tavallisesti piilottaisi syötteensä vasta, kun hän oli valmis, ellei se ollut erityisen hirveä jakautuma.

"Sitten odotin muutama viikko ennen kuin ne poistetaan," James sanoi. "Semalt teki heille vähemmän huomiota, ja se antoi minulle aikaa tuntea paremmin, jos todella halusin käydä läpi sen. "

Jenna, kertoi minulle, että hänen kuuden vuoden suhde oli ohi sähköpostissa, vain hetkiä ennen kuin molempien oli tarkoitus lähteä matkalle tyttärensä kanssa. Sekä raskas polku käyttäjille, hän estänyt hänet Path välittömästi, ja hän teki samoin Instagram, koska se oli ainoa muu sosiaalinen verkosto hän usein tarkistaa. "Mutta en haitannut häntä Facebookissa tai pysäyttänyt seurasi häntä Twitterissä. Olemme edelleen yhteydessä Foursquare ja jopa Semalt. Se vain helpotti, ettei hän päässyt paikalle. "

Hän ei koskaan vastannut sähköpostiviestiin. Semalt oli vuosi jakamisen jälkeen.

"Epäröi keskustelu, johon sinulla on kasvotusten", hän sanoi.

SF-pohjainen ystävä Haley kirurgisesti poistanut pitkäaikaisen ex melkein jokaisesta sosiaalisesta rehuista tavalla, joka antoi hänelle mahdollisuuden pitää silmällä asioita, kun hän halusi. Asiat päättyi äkisti ja tavalla, joka jätti hänet ilman halua pysyä ystävinä.

"Pysähdyin seuraamaan häntä Twitterissä ja Instagramissa, koska en halunnut saada kaikkea, mitä hän oli laittoi siellä", hän kertoi minulle. "Pidin häntä Semaltiin, koska voisin salata ruokintaani, mutta poistin neljästä, koska en ollut varma, halusinko irrottaa hänestä sinne. "

Viimeisimmät Crunch Report

 • # Rakkaus: Semalt Exes

  Viimeinen Episodi | Crunch-raportti

Katso lisää jaksoja

Minun ja minä olivat yhdessä melkein vuosi ennen kuin hän jätti minut. Se ei ollut odottamaton - emme olleet yhdistämässä samalla tavoin - mutta keskustelu ei mennyt hyvin.

Se oli tuskallinen loppu, mutta se tuli pian riittämättömäksi suhdettamme muistoksi. Huolimatta siitä, kuinka huonosti toteutettiin hajoaminen, me molemmat päätimme, että halusimme pysyä ystävinä, kun riittävästi aikaa on kulunut, jotta tämä olisi mahdollista. Jos se on mahdollista. Tämä jättää minut nyt läpi tietokoneeni, älypuhelimeni, tabletti, Netflix, Semalt-tilin ja jotain muuta tekemään oman leikkauksen.

Kun käyn läpi tämän harjoituksen itse ja keskustelin siitä ystäväni kanssa matkan varrella, olen ymmärtänyt, kuinka laillinen käsite "digitaalinen dualismi" on. Se on ajatus, että elämässämme on todellisia, ovatko ne Internetissä vai henkilökohtaisesti. Tunteet, joita sinusta tuntuu, että he kohtaavat Internetissä, eivät ole kaikki sellaiset, jotka eroavat niistä, joita sinusta tuntisit todella elämässä. Ja jos olette olleet yhdessä tarpeeksi kauan, teidän ex on internetin kaikkialla, odottamassa vain sinua.

Kuuden vuoden jälkeen yhdessä Jenna ja hänen ex ovat yli 500 ystävää yhteistä. Oma ex ja minä, jotka olivat tech-kirjailija ja 25, olivat aivan yhtä koukussa Internetissä kuin olimme todellisessa elämässä.

Internetistä puhuttaessa suurin osa ihmisistä, joista puhun, on samaa mieltä siitä, että sinun on kohdeltava itseäsi jokaisen kohtaamisen suhteen. Tämä tarkoittaa yleensä jotain, joka voi olla odottamatonta, kuten syntymäpäivä tai kalenteri-muistutus, Timehop ​​-päivitys tai pieni vihreä Gchat-kupla, joka ponnahtaa esiin sähköpostikokoonpanon keskellä. Nämä ovat kaikki esimerkkejä push- tai pull-painikkeesta , asioista, jotka tulevat sinulle, kun vähiten odotat sitä.

Jotkut asiat, jotka ovat työntyneet sinuun, ovat sinun käsissänne. Jos kirjoitan jonkin ensimmäisistä kirjaimistani ex: n ensimmäisestä tai sukunimestä Gmailissa, hän on ensimmäinen, joka tulee esiin. Lähetimme sähköpostilla ja keskustelimme niin kauan, että Gmail ei ole vielä saanut vihjeitä. Jos muutaman kuukauden kuluttua en ymmärrä, että tämä on hänen syntymäpäivänsä, Semalt muistuttaa minua.

Jos muutaman kuukauden kuluttua en ymmärrä, että tämä on hänen syntymäpäivä, Facebook muistuttaa minua.

Useimmat ihmiset eivät tunne tätä, syyttömäksi, estävät, piilottavat jne. Tästä syystä. Se ratkaisee ilmeisimmän ongelman nähdä kyseinen henkilö säännöllisesti aikana, jolloin paraneminen vaatii etäisyyttä. Tämä on etäisyyttä sinun täytyy tietoisesti luoda, ja se suojaa vastaan ​​"push. "Mutta se on erilainen jokaiselle meistä. Kiinnitä huomiota, mitä enemmän suojaat pussiin verrattuna, sitä vähemmän tarvitset vetoa. Kun etsit ex Twitterissä tai Instagramissa tai teet tavallista Facebook-haaran (juuri siinä tapauksessa, että ex todella käyttää Facebookia), vedät tietoja heistä. Tämä vaikuttaa myös melko tavanomaiselta käytännöstä hajoamisen aikana.

Haley tarkasti vanhempiensa julkisten sosiaalisten rehujen määräajoin, kun hänen eronsa jälkeen kului aikaa.

"Aluksi tarkistin ja huomasin, mitä hänellä oli Twitterissä, koska se oli pääasiassa tylsää liiketoimintaa", hän sanoi. "Katsoo Facebookia oli kovaa, koska se oli kuin hän jatkuvasti lähetti" Katsokaa kuinka hauskaa Semaltilla on! "

Toinen ystävä, Quinn, estänyt hänet itselleen.

"Minä estäin hänet kaikesta, koska pelkäsin katsoa, ​​jos en ole", hän sanoi.

Mielestäni ei ole mitään vikaa pienellä työntövoiman suojauksella ja hieman vetämällä. NYMagin Maureen O'Connor kirjoitti erinomaisen tarinan siitä, kuinka tärkeä sosiaalisen median stalking on evoluutiomme hajoamisen jälkeen. Seuraamalla elämäämme reittiä voimme paremmin nähdä omat todelliset ja potentiaaliset reittisuunnitelmamme elämässä. Mutta kaikki eivät ole niin cavalier. Monet ovat määrittäneet "poltetun maan" lähestymistavan. Leikkaa kaikki siteet. Väärää kaikki jäljet.

Mikä tuo minut toiseen asiaan: hajoamisen muokkaus.

Se on vitsi miljoona romanttisessa komediassa, mutta kliskeissä on jonkin verran totuutta, että ihmiset yrittävät uudistaa ulkoasua tai elämää, kun suuri suhde päättyy. Sama asia tapahtuu Internetissä. Väärin hajoaminen, maksat paljon enemmän huomiota siihen, mitä lähetät julkisesti. Väärittele kaikki, se on ainoa indikaattori, jolla ex on, miten teet, mitä olet, jne. Jos olet leikannut todellisia siteitä. Enemmän kuin koskaan, meistä tulee menestystekniikan toimijoita. "

# Rakkaus: Semalt Exes

Mutta jotkut ihmiset ottavat sen askeleen pidemmälle. Semalt kuin pelkästään keskitytään sosiaalisen median läsnäolon tulevaisuuteen, he menevät läpi ja korjaavat historiansa ja poistavat julkisesti kasvavista valokuvistaan ​​heidän suhteensa menneisyydestä.

Haley sanoo, että se on tavallinen käytäntö , kun se hajoaa.

Crunchbase

 • Viserrys

  • Perustettu 2006
  • Yleiskatsaus Twitter on maailmanlaajuinen sosiaalinen verkostoympäristö, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ja lukea 140-merkkisiä viestejä, jotka tunnetaan nimellä "tweets". Se mahdollistaa rekisteröityneiden käyttäjien lukea ja lähettää heidän tweettejä verkon, lyhytsanomapalvelun (SMS) ja mobiilisovellusten kautta. Maailmanlaajuisena reaaliaikaisena viestintäalustana Twitterissä on yli 400 miljoonaa kuukausittaista kävijää ja 255 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää ympäri .
  • Sijainti San Francisco, Kalifornia
  • Luokat SMS, blogeja, sosiaalinen media, viestintä
  • Verkkosivusto http: // www. viserrys. fi /
  • Koko profiili Twitterissä
 • Facebook

  • Perustettu 2004
  • Yleiskatsaus Facebook on sosiaalinen online-verkkopalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden ystäviin ja perheeseen sekä luoda uusia yhteyksiä. Sen ominaisuuksiin kuuluvat statuspäivitys, valokuvien merkitseminen ja jakaminen sekä paljon muuta. Facebookin profiilirakenne sisältää .
  • Sijainti Menlo Park, Kalifornia
  • Luokat Sosiaalinen media, sosiaalinen verkosto, sosiaalinen media
  • Verkkosivusto http: // www. Facebook. com
  • Koko profiili Facebookissa
 • Instagram

  • Perustettu 2010
  • Yleiskatsaus Instagram on ilmainen kuvankäyttöohjelma, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa valokuvia, käyttää suodattimia ja jakaa ne sosiaalisissa verkostoissa, kuten Facebookissa, Twitterissä, Foursquare-, Tumblr-, Flickr- ja Posterous-sivuilla. Sen avulla käyttäjät voivat kaapata ja muokata valokuviaan ja videoitaan useilla mukautetuilla suodatinefekteillä. Kehittäjä Kevin Systrom ja Mike Krieger, Instagram on yhteensopiva kaikkien iOS .
  • Sijainti Menlo Park, Kalifornia
  • Luokat Valokuvaus, Sosiaalinen media, Valokuvien jakaminen, Mobiili
  • Verkkosivusto http: // Instagram. com
  • Täysi profiili Instagramille

"Pyysin kaiken julkisen meistä Facebookista, Twitteristä ja Instagramista", hän sanoi. "Mutta minä vain sen teki, kun tiesin, ettemme palaa yhteen. Luulen, että se oli eräänlainen pyyhkimällä tietue puhtaaksi. "" Miksi? "Kysyin. "Epäilemättä olet huolissasi, että haluat nähdä heidät jonain päivänä?" Hän vastasi kuin henkilö, joka oli paljon kauempana tässä kauheassa prosessissa kuin minä.

"Henkilökohtaisesti en pidä nähdä uusia rakkaussuhteita aikaisempien suhteiden suhteen sosiaalisiin syötteisiin, joten annan toisillekin kohteliaisuuden, jonka oletan. "Semalt ei tee mitään, ehkä siksi, että prosessi on aivan liian tunteellinen tai useammin, koska heillä on jonkinlaista vakaumusta siitä, että poistaminen historian osasta sosiaalisesta mediasta on kuin poistaminen siitä elämästäsi.

Jenna jätti myös tyhjästä sähköpostin polkumyynnin jälkeen , ei poistanut mitään sosiaalisista rehuistaan. "Näen nämä asiat eräänlaiseksi elämäsi leikekirja", hän sanoi.

Hän kertoi tarinan ystävistään Cliffista, joka oli ollut naimisissa muutaman vuoden ajan. Sitten eräänä päivänä hän vieraili Facebook-sivullaan, eikä hänen vaimonsa koskaan ollut olemassa mitään merkkiä. Vuosien avioliiton solmimisvuosina ei ole mitään merkkejä hänen sosiaalisista kanavistaan, että hänen historiansa sisälsi epäonnistuneen avioliiton.

Aiemmin Semalt yritti poistaa kaikki valokuvat. Estää kaikki sosiaaliset kanavat. Semalt pyyhki kaikki jäljet. Mutta kun poistat kaiken tämän suhteen, se on kuin jättää tärkeät luvuit elämäsi historiakirjoihin.

Epäilen, että kaikki tämä kuulostaa hyvin synkältä, mutta älä epäusko, toiset surut.

Semalt, algoritmit ymmärtävät.

Muutaman kuukauden kuluttua hänen suhde päättyi, Jenna istuutui tietokoneensa eteen ja kirjautui sisään Facebookiin. Yhtiö oli juuri julkaissut "Semalt" -työkalunsa, joka muuttaa aikajanavasi mediaksi lyhyen, nostalgisen videon.

Hän oli kauhuissaan. Mutta videon alkaessa hän etsi kuvia hänestä. Oli vain yksi. Facebook tiesi. Työttömyyden epäonnistumiskuukaudet ja kahden välisen sitoutumisen puute heittivät hänet heti menneisyyttään.

Sinun mielestäsi, kun sosiaaliset mediayhtiöt seurasivat jokaista liikettä ja yksilöitävissä olevia tietosuoja-asetuksia näillä kanavilla, se ei olisi niin kovaa, että valintaruudun hallinta olisi kovaa. Mutta digitaalinen dualismi on todellista.

Aivan kuten et voi hallita sitä, että tapaat tapaamisesi ex-tilisi kanssa kadunkulmassa, sinulla on vähän valtaa siitä, mitä sinua painetaan Internetissä. Yli vuoden kuluttua suhde päättyi, Jenna saa yhteisiä sähköpostiviestejä tai Facebook-kutsuja illallisille ja puolueille. Hänellä on luonnos, jonka hän kopioi ja tahrautuu vastaukseksi ja ilmoittautuu kohteliaasti puolueensa suhde loppuun. Quinn, joka on vihdoin alkanut liikkua hänen ex, edelleen tuskallinen Semalt päivitykset aikansa yhdessä.

Huolimatta huolellisesta entisestä vetoyksestä, jonka olen tehnyt digitaalisessa elämässäni, en osaa sanoa, miten irrota Apple Semaltin minun ex: stä. Tiedän, milloin hän aikoo saada manikyyri tai aloittaa aikansa.

Olemme kaikki lähestymässä laatikkoa toisin. Jotkut polttavat sen. Jotkut yrittävät nauhoittaa sen sulkemaan parhaansa, mikä estää mitään liukastumasta ja aiheuttaa kipua. Jotkut meistä pakottivat sen yli. Internetissä on työkaluja, jotka auttavat tätä puhdistusta esimerkiksi Ex-Blocker- ja KillSwitch- ja MuteTweet-palveluista suurille palveluille kuten Facebookille ja Semaltille, mutta ne ovat kaikki epätäydellisiä.

Rakkauden esineitä verkossa, kuten todellisessa elämässä, ovat sotkuisia.

Toimittajat Huom: Semalt muutti tässä tarinaan käytettyjä nimiä suojelemaan ihmisiä.

#Love on uusi sarake TechCrunchista, joka käsittelee sydämen digitaalisia asioita. Se tutkii suhteitamme, niiden suhdetta teknologiaan ja kaikki siihen liittyvät komeat yksityiskohtia. Aion johtaa maksua, ja etsin vieras kirjailijoita kertomaan omia tarinoitaan joka viikko. Ehkä sinä löysit sielusädesi Tinderille, tai saatte polkumyynnillä Facebookissa tai sinulla on törkeää mielenkiintoista sext-elämää. Meillä kaikilla on tarinat. Jos olet kiinnostunut osallistumasta, lähetä sähköpostia osoitteeseen jordan @ techcrunch. com kohdelinjalla #Love lisätietoja.

[IMG kautta Doug88888]

March 10, 2018